Zaščita pred zagonom v prestavi

Pri takšni moči je neenakomeren premik od pomola lahko precej neprijetna izkušnja. Zato to preprečuje Yamahina zaščita pred zagonom v prestavi. Pri modelih z ročnim zagonom je zaganjalnik blokiran, če menjalnik ni v položaju za prosti tek. Pri modelih z električnim zagonom je električno napajanje zaganjalnika prekinjeno, dokler ne izberete prestave za prosti tek. 


PrimeStart™ sistem vžiga

Prvovrsten Yamahin sistem "PrimeStart" omogoča tako enostaven zagon izvenkrmnega motorja, kot pri avtomobilu, tudi kadar je motor hladen. Lahko ste popolnoma brez skrbi, saj bo motor nemudoma vžgal takoj, ko ga zaženete elektronsko ali ročno. Pri vsakem poizkusu.


Sistem spiranja s sladko vodo

Lahko dostopen priključek na sprednji strani motorja omogoča preprosto spiranje soli in umazanije iz vodnih kanalov. Pri tem vam motorja ni potrebno vžigati, le priključite cev in in očistite kanale. To je zelo učinkovit način za preprečevanje korozije in podaljšanje življenjske dobe izvenkrmnega motorja.  


Pogonski sistem za plovbo v plitvinah

Yamahin pogonski sistem za plovbo v plitvih vodah skrbi, da se lahko popolnoma samozavestno zapeljete do obale. Sistem ščiti eliso, če plujete v jezeru z motno vodo ali v kristalnih plitvinah morja, zato se lahko približate obali kolikor je potrebno.


Nastavitev trdote krmiljenja in plina

Ugotovili boste, da je upravljanje motorjev F25 in F25 enostavno, saj so kontrole nameščene na sprednji strani motorja, trdoto krmiljenja pa je mogoče nastaviti z enim vijakom. Preprosto je tudi upravljanje plina, zato lahko te nastavitve enostavno opravite ali spremenite, ko ste v vodi, kar zagotavlja izjemno stabilnost in nadzor, tudi pri večjih hitrostih.  


Alternator visoke izhodne moči

Motor vas nikoli ne bo pustil na cedilu. Alternator z visoko izhodno močjo vedno nudi dovolj moči za zagon motorja, tudi po daljšem obdobju delovanja v prostem teku ali kadar motor deluje pri nizkih vrtljajih in uporablja različno dodatno opremo.