Alternatorji visoke izhodne moči

Nikoli vas ne bo pustil na cedilu. Alternator visoke izhodne moči je standardna oprema izvenkrmnih motorjev serije FT in zagotavlja vedno dovolj moči za zagon motorja, tudi po daljšem obdobju delovanja v prostem teku ali kadar motor deluje pri nizkih vrtljajih  in pri uporabi različne dodatne opreme.


Sistem vžiga CDI/TCI

Ker želite, da se zabava začne takoj, ko ste v vodi, je Yamaha svoje sisteme za vžig izdelala iz trdnih sestavnih delov. Nimajo nobenih premikajočih se delov, zato vedno omogočajo zanesljiv zagon in dosledne zmogljivosti, s čimer se ponašajo vsi Yamahini izvenkrmni motorji.


Pogonski sistem za plovbo v plitvinah

Yamahin pogonski sistem za plovbo v plitvih vodah skrbi, da se lahko popolnoma samozavestno zapeljete do obale. Sistem ustrezno ščiti eliso, če plujete v jezeru z motno vodo ali v kristalnih plitvinah morja, zato se lahko približate obali, kolikor je potrebno.


Sistem spiranja s sladko vodo

Lahko dostopen priključek na sprednji strani motorja omogoča preprosto spiranje soli in umazanije iz vodnih kanalov. Pri tem vam motorja ni potrebno vžigati, le priključite cev in in očistite kanale. To je zelo učinkovit način za preprečevanje korozije in podaljšanje življenjske dobe izvenkrmnega motorja. 


Napredni opozorilni sistemi

Yamahini motorji so znani po zanesljivem delovanju in po tem, da dolgo ohranijo svojo vrednost. Opozorilni sistemi vseh motorjev serije FT merijo pritisk olja, temperaturo motorja in druga pomembna stanja ter vas v primeru težave opozorijo z jasnimi zvočnimi in vizualnimi opozorili. Če se pojavi napaka, se vrtljaji motorja samodejno zmanjšajo, kar zagotovi njegovo zaščito med vožnjo do obale. 


Zaštita pred zagonom v prestavi

Pri motorju s tako veliko močjo je lahko napačen zagon zelo neprijetna izkušnja. Ta skrb pa je z Yamahino zaščito pred zagonom v prestavi povsem odveč, pri modelih z ročnim zagonom je zaganjalnik blokiran, če menjalnik ni v položaju za prosti tek. Pri modelih z električnim zagonom je električno napajanje zaganjalnika prekinjeno, dokler ne izberete prestave za prosti tek.