Širokokotni Power Trim & Tilt

Odkrijte vsestranskost in moč Yamahinih motorjev. Izjemna odzivnost na pritisk gumba, s katerim enostavno nastavite Trim (nastavitev optimalnega nagiba) in Tilt (dvig motorja iz vode). Položaj trima je nastavljiv v razponu med -4 stopinjami in + 16 stopinj. Negativen trim izboljša pospešek in povzroči, da se čoln hitreje dvigne na gladino.


Digitalni mrežni prikazovalniki

Na več digitalnih instrumentih si lahko ogledate informacije, ki jih potrebujete za izboljšanje zmogljivosti in učinkovitosti motorja. Večfunkcijski obratomer pa prikazuje več podatkov ; število vrtljajev motorja, število delovnih ur, kot trima, pritisk olja in opozorilne luči. Na merilniku za hitrost / porabo goriva so prikazani podatki o hitrosti, količini goriva v rezervoarju za gorivo in podatki o varčevanju z gorivom.   

 

Yamahina zaščita pred krajo izvenkrmnega motorja Y-COP

Sistem za blokado zagona Y-COP je učinkovit in enostaven za uporabo. Z gumbom na ličnem in preprostem daljinskem upravljalniku lahko zaklenete in odklenete motor. Sistem preprečuje nepooblaščeno uporabo čolna z izvenkrmnim motorjem, zaradi česar ste lahko popolnoma brez skrbi, ko ga zapustite brez nadzora.


Napredni opozorilni sistem

Yamahini motorji so znani po zanesljivem delovanju in po tem, da dolgo ohranijo svojo vrednost. Opozorilni sistemi teh motorjev nadzorujejo pritisk olja, temperaturo motorja ter druga pomembna stanja in vas v primeru težav opozorijo z jasnimi zvočnimi in vizualnimi opozorili. Če se pojavi napaka, se vrtljaji motorja samodejno zmanjšajo, kar zagotovi njegovo zaščito med vožnjo do obale. 


Mikro računalnik (modul za kontrolo motorja)

Zanesljiv mikroračunalnik ECM so možgani vašega izvenkrmnega motorja. Neprekinjeno nadzoruje vse vnesene podatke in nastavitve ter tako omogoča gladko delovanje in optimalni čas vžiga. Poleg tega tudi samodejno vklaplja opozorilne in varnostne sisteme. Enostaven priključek za lap-top računalnik omogoča Yamahinim pooblaščenim serviserjem takojšnjo diagnostiko kakršnihkoli morebitnih težav. 

 

Izjemno gladko 4-valjno delovanje

Yamaha prisega na moč 4-taktov ali valjev in to upošteva tudi pri svojih motorjih. Prav zato je Yamaha, ki je pionir v 4-taktni tehnologiji, še izboljšala svoje 4-valjne motorje modela F50 in F60 z zmogljivim dolgim hodom, ki tako omogoča izjemno delovanje z veliko moči in nizko stopnjo hrupa ter tresljajev.