Ni samo hiter, temveč tudi vzdržljiv

Yamahin motor F70 ima izjemne pospeške, k čemur prispeva tudi nižja zasnova ohišja menjalnika, ki ga odlikuje visoko prestavno razmerje 2.33:1. Dodatna vzdržljivost motorja izhaja iz dejstva, da so vsi zobniki (pogonski ter za prestave naprej in vzvratno) še posebej utrjeni za večjo trpežnost.


"Variable Trolling" Nastavljivi vrtljaji za vožnjo pri nizki hitrosti

Voznik lahko s pritiskom na gumba na dodatnem digitalnem mrežnem obratomeru ali s stikalom za nastavljive vrtljaje za vožnjo pri nizki hitrosti na dodatni več-funkcijski krmilni ročici prilagodi število vrtljajev motorja za sproščeno plovbo pri nizki hitrosti v intervalih po 50 vrtljajev, in sicer v območju med 620 in 900 vrtljajev na minuto. 


Sistem EFI za večjo učinkovitost in izkoristek goriva

Elektronski vbrizgalnik goriva dovaja natančno količino goriva, ki jo motor potrebuje za optimalno delovanje in varčno porabo goriva. Ti vbrizgalniki goriva, katere nadzira modul za kontrolo motorja (ECM) s pomočjo senzorjev na motorju, ki so nameščeni natanko nad sesalnimi ventili, izboljšajo atomizacijo goriva, kar omogoča učinkovitejše izgorevanje. 


Mikro-računalnik ECM (modul za kontrolo motorja)

Mikro računalnik je skrit v notranjosti motorja in deluje kot njegovi možgani. Neprekinjeno nadzoruje vnesene podatke in nastavitve ter tako omogoča gladko delovanje in optimalni čas vžiga. Poleg tega tudi samodejno vklaplja opozorilne luči in varnostne sisteme. Enostaven priključek za računalnik omogoča pooblaščenemu Yamahinemu trgovcu takojšnjo diagnostiko kakršnihkoli težav. 


16-ventilski, vrstni, 4-valjni motor SOHC s sistemom EFI

Napreden, lahek in zmogljiv motor F70 ima enojno odmično gred v glavi motorja (SOHC) in štiri ventile na vsak valj, zato se ponaša z izjemno močjo in učinkovitostjo. Veliki sesalni ventili z lahkimi bati ter ventili poskrbijo za največjo konjsko moč na liter prostornine motorja v tem razredu.


Yamahini digitalni mrežni merilniki

Motor F70 je združljiv z Yamahinimi digitalnimi mrežnimi merilniki, ki posredujejo podatke za maksimalne zmogljivosti in učinkovitosti motorja. Sem sodita več-funkcijski obratomer, ki prikazuje število vrtljajev, delovne ure, kot trima, pritisk olja, opozorilne luči in prilagoditev števila vrtljajev motorja ter merilnik za hitrost / porabo goriva s podatki o hitrosti, količini goriva v rezervoarju za gorivo in podatki o varčevanju z gorivom.