Y-COP Yamahina zaščita pred krajo izvenkrmnega motorja

Yamahin edinstven sistem za blokado zagona Y-COP je učinkovit in enostaven za uporabo. Z gumbom na ličnem in preprostem daljinskem upravljalniku lahko zaklenete in odklenete motor. Sistem preprečuje nepooblaščeno uporabo čolna z izvenkrmnim motorjem, zaradi česar ste lahko popolnoma brez skrbi, ko ga zapustite brez nadzora.


Mikro-računalnik ECM (modul za kontrolo motorja)

Mikro računalnik je skrit v notranjosti motorja in deluje kot njegovi možgani. Neprekinjeno nadzoruje vnesene podatke in nastavitve ter tako omogoča gladko delovanje in optimalni čas vžiga. Poleg tega tudi samodejno vklaplja opozorilne luči in varnostne sisteme. Enostaven priključek za računalnik omogoča pooblaščenemu Yamahinemu trgovcu takojšnjo diagnostiko kakršnihkoli težav. 


16-ventilska postavitev motorja DOHC

Postavitev motorja DOHC (dvojna odmična gred v glavi motorja) z zmogljivejšim delovanjem valjev in večjimi ventili zagotavlja optimalno delovanje ventilov, kar omogoča izboljšano pospeševanje in delovanje motorja. Najnovejša Yamahina 4-taktna tehnologija k temu pridružuje še napredne sesalne in izpušne sisteme ter edinstveno večtočkovno elektronsko vbrizgavanje goriva (EFI).


Digitalni mrežni merilniki Yamaha

Motorji F80 in F100 so združljivi z Yamahinimi digitalnimi mrežnimi merilniki, ki posredujejo podatke za maksimalne zmogljivosti in učinkovitosti motorja. Sem sodita več-funkcijski obratomer, ki prikazuje število vrtljajev, delovne ure, kot trima, pritisk olja, opozorilne luči in prilagoditev števila vrtljajev motorja ter merilnik za hitrost / porabo goriva s podatki o hitrosti, količini goriva v rezervoarju za gorivo in podatki o varčevanju z gorivom. 


Velika enojna loputa plina

Inovativni sistem usmerja pretok zraka na vse štiri valje in ga v sunkih pošilja vbrizgalnikom sistema EFI. Tako se omogoči izjemno natančno dovajanje zraka, ki ustreza zahtevam voznika plovila in pogojem izgorevanja.

 

Širokokotni Trim & Tilt

Odkrijte vsestranskost in moč Yamahinih motorjev. Izjemna odzivnost na pritisk gumba, s katerim enostavno nastavite Trim (nastavitev optimalnega nagiba) in Tilt (dvig motorja iz vode). Širok razpon nastavljivega položaja trima zagotavlja samozavestno upravljanje plovila, saj negativen trim izboljša pospešek in povzroči, da se plovilo veliko hitreje dvigne na gladino.