24-ventilski, 3.3 litrski 60º V6 z DOHC, EFI & VCT sistemom

Vrhunski motor z izjemnim dizajnom in svojo značilno dvojno gredjo DOHC in 4-ventili na valj. Časovno spremenljiva odmična gred (PST) prinaša povečano izgorevanje v vseh območjih vrtljajev. Ta kombinacija napredne tehnologije daje izjemno moč, ki vas bo presenetila v vseh razmerah.

 


Sistem izpiranja s sladko vodo

Ta enostaven spredaj nameščen priključek omogoča izpiranje slane in umazane vode po vsaki uporabi motorja. Samo priklopite cev s sladko vodo na vgrajen priključek na motorju in izperite vodne kanale v motorju. Hitra in učinkovita rešitev za preprečevanje korozije in  podaljšanje življenjske dobe vašega motorja. 

 


Micro-računalnik ECM (Engine Control Module)

Mikro računalnik je skrit v notranjosti motorja in deluje kot njegovi možgani. Neprekinjeno nadzoruje vnesene podatke in nastavitve ter tako omogoča gladko delovanje in optimalni čas vžiga. Poleg tega tudi samodejno vklaplja opzorilne luči in varnostne sisteme. Enostaven priključek za računalnik omogoča pooblaščenemu Yamahinemu trgovcu takojšnjo diagnostiko kakršnih koli težav. 


SDS (sistem blaženja prestavljanja)

Odstrani karakteristični zvok, ki nastane pri menjanju prestave naprej - nazaj. Patentiran Yamahin Shift Dampener Sistem (SDS) uporablja nazobljeno podložko in poseben nazobljen blažilec, ki absorbira zvok in vibracije. Ta natančno zasnovana tehnična rešitev poskrbi za bolj mirno in tiho prestavljanje prestav.


PrimeStart™

Sistem deluje tako preprosto kot pri zagonu avtomobila. Izključno pri Yamahinem PrimeStart ™ sistemu je zagotovljeno, da motor zaženete, ko prvič obrnete ključ ali pa ročno izvedete zagon.


Digitalni mrežni merilniki Yamaha

Model F200 in F225 sta združljiva z Yamahinim digitalnim mrežnim merilnikom za prikaz podatkov, kar izboljša delovanje in učinkovitost motorja. Večfunkcijski obratomer prikazuje število vrtljajev motorja, delovne ure, kot trima, pritisk olja, opozorilne luči in nastavljive vrtljaje motorja. Na merilniku za hitrost / porabo goriva so prikazani podatki o hitrosti, količini goriva v rezervoarju z gorivom in podatki o varčevanju z gorivom.