Večja moč, večji navor

Večja moč, večji navor

Yamahini 4-taktni štirikolesniki zagotavljajo visoko stopnjo navora tudi pri nizkih vrtljajih, kar omogoča izjemen oprijem terena tudi v težavnih razmerah. Najnovejši model YFM700R poganja na novo zasnovan agregat, ki omogoča še več moči in navora, prenovljen sistem vbrizgavanja pa poskrbi za varčnejšo porabo goriva ter manjše emisije izpušnih plinov.

Izjemno močna hibridna šasija

Izjemno močna hibridna šasija

Sodobna hibridna šasija je sestavljena iz sprednjega jeklenega dela in zadnjega aluminijastega dela ter odstranljivega podokvirja, zato je kos vsem sunkom in udarcem. Udobno in nadzorovano vodljivost pa zagotavlja lahka nihajna roka iz litega aluminija s prilagodljivim blažilnikom in izboljšanimi nastavitvami blaženja.

Menjalnik s petimi prestavami (z vzvratno prestavo)

Menjalnik s petimi prestavami (z vzvratno prestavo)

Za optimalni izkoristek izjemnega potenciala najnovejšega visokozmogljivega agregata je štirikolesnik YFM700R opremljen z menjalnikom s petimi prestavami, ki omogoča gladko prestavljanje. Vzdržljiv menjalnik in večploščna sklopka za gladko prestavljanje omogočata popoln nadzor ne glede na teren, vzvratna prestava pa prispeva k boljšemu manevriranju v ozkih predelih.

Nastavljivo vzmetenje

Tovarniško nastavljeno prednje vzmetenje z dolgim hodom omogoča elegantno in samozavestno vožnjo na vseh vrstah površin. Najnovejši sistem zadnjega vzmetenja z optimalnimi nastavitvami blaženja nudi sproščujočo vožnjo in zagotavlja odličen oprijem, nove 22-palčne sprednje pnevmatike z velikim premerom pa blažijo udarce, s čimer je poskrbljeno za izboljšano udobje.

Lahka aluminijasta kolesa in zavorne čeljusti

Lahka aluminijasta kolesa in zavorne čeljusti

Aluminijasta kolesa in kompaktne zavorne čeljusti prispevajo k nizki nevzmeteni teži štirikolesnika YFM700R, kar omogoča odzivno delovanje vzmetenja. Sprednje 2-batne zavorne čeljusti delujejo z ventiliranimi koluti in skupaj z zadnjimi 2-batnimi čeljustmi tipa YFZ450R zagotavljajo gladko in zanesljivo ustavljanje ter izjemno samozavestno vožnjo.

Ergonomska zasnova

Ergonomska zasnova

Vožnja s štirikolesnikom je zabavna, fizična dejavnost, pri kateri uporabljamo nenavadno kombinacijo mišic. Yamahini ATV-ji so izdelani tako, da omogočajo preprosto upravljanje in udobje ne glede na velikost in postavo voznika. Zasnova prednjega dela omogoča dovolj prostora za kolena in tako olajša premikanje celega telesa, hkrati pa ohranja agresivno aerodinamično obliko modela YFM700R.