Večja moč, večji navor

Večja moč, večji navor

Yamahini izjemno zmogljivi ATV-ji omogočajo velik navor pri nizkih vrtljajih ter osupljive pospeške. Najnovejši 686-kubični agregat z glavo z visokim kompresijskim razmerjem, spremenjenimi časi odpiranja ventilov ter enojno izpušno cevjo zagotavlja večjo moč in pogonsko silo. Za manjšo porabo goriva pri modelu YFM700R SE pa skrbita na novo zasnovan sistem vbrizgavanja goriva in ventil za prekinitev dotoka goriva.

Tehnologija hibridne šasije

Tehnologija hibridne šasije

Lahka hibridna šasija je sestavljena iz sprednjega jeklenega dela in zadnjega aluminijastega dela ter odstranljivega podokvirja, zato je kos vsem sunkom in udarcem. Natančno in nadzorovano vodljivost pa zagotavlja lahka nihajna roka iz litega aluminija s prilagodljivim blažilnikom in izboljšanimi nastavitvami blaženja.

Športni menjalnik s petimi prestavami

Športni menjalnik s petimi prestavami

Za optimalni izkoristek izjemnega potenciala najnovejšega visokozmogljivega agregata je štirikolesnik YFM700R SE opremljen z menjalnikom s petimi prestavami, ki omogoča gladko prestavljanje. Vzdržljiv menjalnik in večploščna sklopka za gladko prestavljanje omogočata popoln nadzor ne glede na teren, vzvratna prestava pa prispeva k boljšemu manevriranju v ozkih predelih.

Nastavljivo vzmetenje z dolgim hodom

Popolnoma nastavljivo sprednje vzmetenje z dolgim hodom je opremljeno z novimi A-rokami iz nerjavečega jekla, nastavljive sprednje vzmeti pa so kos tudi najbolj skrajnim razmeram terenske vožnje. Tako sprednji kot zadnji sistem delujeta z optimalnimi nastavitvami blaženja in preprečujeta preobremenitev blaženja med stiskanjem vzmetenja, 22-palčne sprednje pnevmatike z velikim premerom pa poskrbijo za natančno krmiljenje.

Lahka aluminijasta kolesa in zavorne čeljusti

Lahka aluminijasta kolesa in zavorne čeljusti

Aluminijasta kolesa in kompaktne zavorne čeljusti prispevajo k nizki nevzmeteni teži štirikolesnika YFM700R SE, kar omogoča odzivno delovanje vzmetenja. Sprednje 2-batne zavorne čeljusti delujejo z ventiliranimi koluti in skupaj z zadnjimi 2-batnimi čeljustmi tipa YFZ450R zagotavljajo gladko in zanesljivo ustavljanje ter izjemno samozavestno vožnjo.

Ergonomska zasnova

Vožnja s štirikolesnikom je zabavna, fizična dejavnost, pri kateri uporabljamo nenavadno kombinacijo mišic. Yamahini ATV-ji so izdelani tako, da omogočajo preprosto upravljanje in udobje ne glede na velikost in postavo voznika. Zasnova prednjega dela omogoča dovolj prostora za kolena in tako olajša premikanje celega telesa, hkrati pa ohranja agresivno aerodinamično obliko modela YFM700R.